6723 Szeged, József Attila sugárút 130. +36 62/319-683 +36 70/432-6748

Könyvviteli szolgáltatások

A PROVENTUS-PLUSZ Kft. könyvviteli tevékenysége alapvetően magában foglalja a gazdasági események kontírozását, a nyilvántartások, analitikák vezetését, a bevallási kötelezettségeken alapuló nyomtatványok benyújtását és a különböző időszakokra szóló beszámolók összeállítását. (A tevékenységek részletezését az ÁSZF tartalmazza).

Tágabb értelemben a vállalkozások expanzív könyvelését látjuk el.

Az expanzív jelentése: terjeszkedő, táguló. Arra utal, hogy a könyvelő nem csak azokat a feladatokat látja el, amit különböző jogszabályi előírások az ő – mint a vállalkozás könyvelésének, számviteli nyilvántartásainak vezetésére megbízott személy – hatáskörére írnak elő.

A könyvelési (és természetesen a bérszámfejtési) feladatokhoz szükséges szakmai tudáson túlmutatva a könyvelő gondolkodásmódját, ügyfélhez való hozzáállását jelzi. Folyamatosan figyelemmel kíséri ügyfele vállalkozását, és arra törekszik, hogy partnere kihasználja az adójogszabályokban érvényesíthető előnyöket. Tájékoztatást és tanácsot ad a különböző lehetőségekről, amelyekről úgy gondolja, ügyfele tevékenységét gazdaságosabbá teszik.

Az expanzív könyvelő és a partnere kapcsolatára az alapvetően elvárható bizalmon felül a kölcsönös és folyamatos együttműködés a jellemző, ezért ilyen szellemiségben könyvelni csak az ügyféllel való egyetértésben lehet. Az ügyféltől elvárás, hogy cége könyvelését, pénzügyi- és adózási feladatait ne szükséges rossznak tekintse, hanem azt felelős cégvezetőként, kiemelten fontos feladatnak tekintse.

 

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO